Kouluttaudu vesiliikunnan ammattilaiseksi

Me koulutamme vuosittain yli 3000 henkilöä uimaopettajiksi, uinninvalvojiksi, vauva-ja perheuinninohjaajiksi sekä moniksi muiksi.

Löydä koulutus

Osaatko liikkua turvallisesti jäällä?

Turvallisen jäällä liikkumisen edellytys on, että tuntee jään, jäällä liikkumiseen liittyvät riskit ja varustautuu oikein.

Katso vinkit
2

ihmistä hukkunut 1.1.-31.1.2019

Hukkumistilastot
Ajankohtaista

12.12.2018 Syksyn aikana 16 hukkunutta - ensimmäiset jäihin hukkumiset marraskuussa

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) mediasta kerättyjen ennakkotietojen mukaan syyskuukausien aikana on hukkunut 16 ihmistä, joista neljä on naisia ja loput miehiä. Kuusi hukkui vesiliikenteeseen liittyvissä onnettomuuksissa, kaksi uidessa ja viiden osalta tapahtumien kulku ei ole tiedossa. Lisäksi syksyn ensimmäiset kohtalokkaat jäihin vajoamiset tapahtuivat Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa marraskuussa.

Lue lisää

29.11.2018 Hengenpelastuksen MM-kilpailuissa tehtiin suomalaista historiaa

Hengenpelastuksen MM-titteleistä on kisannut yhteensä 7000 urheilijaa Australian Adelaidessa 16.11. lähtien. Kilpailut jatkuvat vielä nuorten sarjalla joulukuun toiseen päivään saakka, mutta masters- ja yleisen sarjan mitalit on saatu jaettua. Suomen edustajina masters-sarjassa kilpailivat Martina ja Hengenpelastajat -sarjasta tuttu hengenpelastuskouluttaja ja Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) hengenpelastuksen koulutussuunnittelija Anne Hiltunen sekä ensihoitoesimiehenä työskentelevä, moninkertainen Suomen mestari Mari Kiuru.

Lue lisää

16.11.2018 Suomeen ensimmäinen hengenpelastuksen maailmanmestaruusmitali – Mari Kiuru ui kultaa mastersien MM-kisoissa Australiassa

Aitoolainen Mari Kiuru (34) teki historiaa torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa. Hän on ensimmäinen suomalainen, joka on yltänyt palkintopallille hengenpelastuksen MM-kilpailuissa. Kiuru osallistui Australian Adelaidessa järjestettävien MM-kisojen avauspäivänä 200 metrin esteuintiin 30-34-vuotiaiden sarjassa ja ui voittoon hienolla ajalla 2:30,02. Hopealle samassa sarjassa uivat ranskalaisseuran Zdenka Krcalova (2:32,62) ja pronssille australialaisseuran Alicia Anderson (2:35,32).

Lue lisää

9.11.2018 Rajamäen uimahalli valittu vuoden 2018 vesiliikuntapaikaksi

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) on valinnut vuoden 2018 vesiliikuntapaikaksi Nurmijärvellä sijaitsevan Rajamäen uimahallin. Valinnassa painotettiin toiminnan monipuolisuutta, henkilökunnan osaamista ja edistyksellistä viestintää. Tunnustus luovutettiin 9.11.2018.

Lue lisää


Yhteistyössä