Kouluttaudu vesiliikunnan ammattilaiseksi

Me koulutamme vuosittain yli 3000 henkilöä uimaopettajiksi, uinninvalvojiksi, vauva-ja perheuinninohjaajiksi sekä moniksi muiksi.

Löydä koulutus

Varustaudu oikein jäällä liikkuessasi

Jokaisen jäällä liikkujan vähimmäisvarustus on kaulalla käyttövalmiina roikkuvat naskalit.

Lue lisää jääturvallisuudesta
95

ihmistä hukkui vuonna 2016

Hukkumistilastot
Ajankohtaista

Uimataitotutkimus: joka neljäs kuudesluokkalainen ei osaa uida kunnolla

Uusimman valtakunnallisen uimataitotutkimuksen mukaan kuudesluokkalaisista on uimataitoisia 76 %. Määrä on säilynyt lähes ennallaan vuodesta 2011, jolloin uimataitoisia oli 72 %. Tyttöjen ja poikien uimataidossa ei ole eroa.

Lue lisää

19.12.2016 Jäihin vajoamisia voidaan ehkäistä järkevällä liikkumiselle ja oikeilla varusteilla

Viime viikkoina on jo useita henkilöitä hukkunut jäihin vajoamisen seurauksena. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) haluaa yhteistyökumppaninsa Motonet Oy:n kanssa muistuttaa, että turvallisen jäällä liikkumisen edellytys on, että tuntee jään ja jäällä kulkemiseen liittyvät riskit sekä varustautuu oikein.

Lue lisää

11.11.2016 SUH varoittaa heikoista jäistä - ensimmäiset kohtalokkaat hukkumiset jo tapahtuneet

Viime päivien pakkasten myötä pienemmät vesistöt ja ranta-alueet ovat alkaneet jäätyä koko maassa. Tämä on houkuttanut ihmisiä jäille ja seuraukset ovat osin olleet jo kohtalokkaita. Jäät ovat vielä heikkoja koko maassa. Suomen Uimaopetus ja Hengenpelastusliitto (SUH) kehottaakin ihmisiä välttämään toistaiseksi jäille menemistä, jotta vältyttäisiin lisähukkumisilta.

Lue lisää

13.10.2016 Uimahallit yhä suositumpia liikuntapaikkoja

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) Taloustutkimukselta tilaaman Uimahallien asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan noin joka neljäs (26 %) 15 – 79-vuotias harrastaa uintia ja vesiliikuntaa uimahallissa vähintään kerran kuussa tai useammin. Edellisen kerran vastaava tutkimus toteutettiin vuonna 2012 ja tuolloin yhtä aktiivisesti uimahallissa kävi noin joka viides (18 %). Aktiivisimpia uimahallissa kävijöitä ovat naiset ja yli 35-vuotiaat.

Lue lisää


Yhteistyössä