portaali suh


Vesisankari

SUH on mukana Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa, jossa innostetaan koululaisia toimimaan vesillä turvallisesti eri vuodenaikoina. Lue lisää ja tutustu materiaaleihin osoitteessa www.vesisankarit.fiUimahalliopas

Tule uimahalliin! –oppaat madaltavat kynnystä käyttää uimahallipalveluita. Kymmenellä eri kielellä laaditut oppaat ovat ladattavissa täältä.
Töitä ja tekijöitä

Etsitkö työpaikkaa vesiliikunnan parissa? Vai etsitkö työntekijää?

Ilmoita työpaikasta.

AVOIMET TYÖPAIKAT

Katso tarkemmat tiedot avoimista työpaikoista täältä. Tavoitteena nolla hukkunutta: pidetään pelastusliivit päällä ja humalaiset rannalla

Keskikesän juhla lähestyy ja ihmiset suuntaavat juhannuksen viettoon eri puolille Suomea vesistöjen ääreen. SUH tavoittelee tänä juhannuksena historiallista nollaa hukkumistapausta. Haluammekin muistuttaa juhlijoita siitä, että humalassa on syytä pysyä rannalla ja että vesille lähtiessä tulee aina käyttää pelastusliivejä. Lue lisääSUH ja Motonet yhteistyössä edistämään vesilläliikkujien turvallisuutta

 

SUH ja Motonet ja ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on tarjota vesilläliikkujille tietoa oikeanlaisesta varustautumisesta eri vuodenaikoina ja näin parantaa vesiturvallisuutta sekä ennaltaehkäistä hukkumiskuolemia Suomessa. Vuosittain Suomessa hukkuu jopa 150–200 ihmistä. Yhteistyön tavoitteena on pienentää tätä lukua 10 prosenttia. Lue lisää

Motonet_logoIlmoittaudu Aquapäiville Helsinkiin elokuussa - etuhinta voimassa juhannukseen asti

60-vuotista taivaltaan toiminnan merkeissä. Vesiliikunnan ja hengenpelastuksen ammattilaisille suunnatut Aquapäivät järjestetään 26.27.8.2016 Helsingissä. 

AquaFunFest 2015
Tervetuloa oppimaan uutta, tapaamaan kollegoita ja virkistäytymään kesäisessä Helsingissä!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä Kuluttajapalveluiden turvallisuusvalvonta keskitetty Tukesiin 1.5.2016 alkaen

Toukokuun alussa voimaan tulleen lakimuutoksen myötä kuluttajaturvallisuusvalvonta on siirtynyt Tukesille. Kaikki palveluiden kuluttajaturvallisuutta koskevat yhteydenotot osoitetaan jatkossa Tukesiin. Esimerkiksi aiemmin uimahalliesta ja kylpylöistä kuntiin toimitetut ilmoitukset läheltä piti -tilanteista ja vaaraa aiheuttaneista kuluttajapalveluista toimitetaan jatkossa Tukesiin. Lakimuutoksen myötä myös palvelun tarjoamisen aloittamista tai muuttumista koskeva ilmoitusvelvollisuus on poistunut. Ilmoitusvelvollisuuden poistuminen ei kuitenkaan vaikuta velvoitteeseen laatia turvallisuusasiakirja. 


ajankohtaista

7.7.2016 Kesäkuussa hukkui 14 ihmistä

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan kesäkuussa hukkui 14 ihmistä, joista juhannuksena yhdeksän. Hukkuneista kolme oli naisia. Hukkumisista viisi sattui vesiliikenteessä ja seitsemän uidessa. Lopuissa tapahtumien kulku ei ole selvillä. Lisäksi kesäkuussa löydettiin huhtikuussa kadonnut pariskunta hukkuneena. Yhteensä tammi-kesäkuussa on ennakkotilastojen mukaan hukkunut 49 ihmistä.

Lue lisää

22.6.2016 SUH vetoaa juhannuskansaan: Pidetään pelastusliivit päällä ja humalaiset rannalla

Keskikesän juhla lähestyy ja ihmiset suuntaavat juhannuksen viettoon eri puolille Suomea vesistöjen ääreen. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) haluaa muistuttaa juhlijoita siitä, että humalassa on syytä pysyä rannalla ja että vesille lähtiessä tulee aina käyttää pelastusliivejä.

Lue lisää

SUH ja Motonet yhteistyössä edistämään vesilläliikkujien turvallisuutta

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) ja Motonet ja ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on tarjota vesilläliikkujille tietoa oikeanlaisesta varustautumisesta eri vuodenaikoina ja näin parantaa vesiturvallisuutta sekä ennaltaehkäistä hukkumiskuolemia Suomessa. Vuosittain Suomessa hukkuu jopa 150–200 ihmistä. Yhteistyön tavoitteena on pienentää tätä lukua 10 prosenttia.

Lue lisää

16.5.2016 Kuluttajapalveluiden turvallisuusvalvonta keskitetty Tukesiin 1.5.2016 alkaen

Lakimuutoksen myötä kuluttajaturvallisuus-valvonta on siirtynyt Tukesille. Samalla palvelun tarjoamisen aloittamista koskeva ilmoitusvelvollisuus (KuTuL 6 §) on poistunut. Lakimuutos aiheuttaa muutoksia myös uimahalli- ja kylpyläpalveluiden tarjoajien arkeen. Esimerkiksi aiemmin kuntiin toimitetut ilmoitukset läheltä piti –tilanteista ja vaaraa aiheuttaneista kuluttajapalveluista lähetetään jatkossa Tukesiin.

Lue lisää

SUH järkyttynyt viime viikkojen hukkumisista: Missä on jäällä liikkujien maalaisjärki?

Mies vajosi traktorilla jäihin Hirvensalmella ja hukkui, Ruovedellä hukkui iäkäs mies, 63-vuotias hiihtäjä taas Ilomantsissa, pilkkijä löydettiin hukkuneena Nokialla, Punkaharjulla jäihin vajosi ja hukkui 60-vuotias jalkaisin liikkunut mies, 82-vuotias moottorikelkkailija hukkui Puumalassa, Iäkäs kalastaja taas Luodossa ja viimeisimpänä myös Jämsässä epäillään miehen hukkuneen pilkkireissulla. Jos tämä on uutisoitu hukkuneiden määrä kahdessa viikossa, mikä onkaan läheltä piti -tilanteiden määrä?

Lue lisääMeiltä ja muualta


SPR Uudet ensiapu- ja elvytysohjeet 2016

SPR:n ensiapusymposiumissa 4.2.2016 on julkaistu uudet ensiapuohjeet, jotka perustuvat ERC:n 2015 linjaamiin ohjeisiin.

Lue lisää

Uimahalleiltakin saatetaan vastedes vaatia energiatodistus

Lain on tarkoitus tulla voimaan heinäkuussa. Rakennusten energiatodistuksia vaadittaisiin uusilta rakennustyypeiltä, ympäristöministeriö tiedottaa.

Lue lisää

Jäälle meneminen ei ole nopeuskilpailu

Järviltä ja mereltä on viime aikoina kantautunut ikäviä uutisia.

Lue lisää

AaltoAlvari houkutteli ennätysmäärän polskijoita

Jyväskylän AaltoAlvari houkutteli ennätysmäärän uimareita viime vuonna. Vesiliikuntakeskus lisäsi kävijämääräänsä yli kuudella prosentilla.

Lue lisää

Entä jos vauva pelkääkin vettä? 8 neuvoa vauvauintiin

Ihana ajatus, vauvauinti! Näin pääsette harrastuksessa hyvään alkuun.

Lue lisää


viisaasti vesillä.