portaali suh


Vesisankari

SUH on mukana Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa, jossa innostetaan koululaisia toimimaan vesillä turvallisesti eri vuodenaikoina. Lue lisää ja tutustu materiaaleihin osoitteessa www.vesisankarit.fiUimahalliopas

Tule uimahalliin! –oppaat madaltavat kynnystä käyttää uimahallipalveluita. Kymmenellä eri kielellä laaditut oppaat ovat ladattavissa täältä.
Töitä ja tekijöitä

Etsitkö työpaikkaa vesiliikunnan parissa? Vai etsitkö työntekijää?

Ilmoita työpaikasta.

AVOIMET TYÖPAIKAT

Katso tarkemmat tiedot avoimista työpaikoista täältä. SUH ja Merplast Oy yhteistyöhön

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto on solminut sopimuksen Merplast Oy on kanssa. Merplast Oy on edesauttamassa ja tukemassa SUH:n toimintaa uimahalli- ja rantaturvallisuuden edistämisessä. Osana yhteistyötä SUH kouluttaa uinninvalvojia ja rantapelastajia käyttämään maallikkodefibrillaattoria ZOLL AED PLUS -harjoitusdefibrillaattoreilla.

merplast


Valtakunnallinen Uimataitoviikko 16.-22.5. kannustaa testaamaan oman uimataitonsa 

Suomessa hukkuu vuosittain 150 - 200 ihmistä. Suhteutettuna asukaslukuun tämän on selvästi enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Yksi tekijä hukkumiskuolemien taustalla on heikko uimataito tai oman uimataidon yliarvioiminen. Noin kolmasosa suomalaisista ei osaa uida kunnolla. Jo 17. kerran järjestettävä Valtakunnallinen uimataitoviikko kannustaa jokaista testaamaan uimataitonsa ja kehittämään sitä.

Uimataidon määritelmä

Lue lisää ja tule mukaan viestimään tärkeästä kansalaistaidosta!

Hengenpelastuksen SM-mitalit jaettiin 23.4. - katso videokooste

Mäkelänrinteen uintikeskuksessa kilpailtiin 23.4.2016 hengenpelastuksen Suomen mestaruuksista. Kilpailuihin osallistui ennätysmäärä kilpailijoita ja ensimmäistä kertaa myös kaksi osallistujaa Ruotsista. Mukana oli  niin ikään useita juniorijoukkueita Turusta, Nastolasta ja kaukaisimmat Rovaniemeltä. Yleisön ja kanssakilpailijoiden kannustuksen siivittämänä rikottiin useita Suomen ennätyksiä eri yksilölajeissa. Erityisesti ennätystehtailussa kunnostautui Viihdekylpylä Vesihelmeä edustanut Mari Kiuru

Lajit ja tulokset löytyvät täältä

SM-kisojen voittajia 2016
SM-kisojen joukkueiden parhaimmistoa: Team Klubben, Team SpeedoFinland sekä tsemppareina palkitut Rovaniemen Uimaseuran kilpailijat.

Alta voit katsoa fiiliksiä nopeatempoisista kisoista. 

Heinäkuun 9. päivä kisataan rantapelastuksen SM-titteleistä. Tervetuloa silloin Helsingin Aurinkolahteen!Aquapäivät 2016 - Ilmoittaudu mukaan!

60-vuotista taivaltaan toiminnan merkeissä. Vesiliikunnan ja hengenpelastuksen ammattilaisille suunnatut Aquapäivät järjestetään 26.27.8.2016 Helsingissä. 

AquaFunFest 2015
Tervetuloa oppimaan uutta, tapaamaan kollegoita ja virkistäytymään kesäisessä Helsingissä!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä 

ajankohtaista

16.5.2016 Kuluttajapalveluiden turvallisuusvalvonta keskitetty Tukesiin 1.5.2016 alkaen

Lakimuutoksen myötä kuluttajaturvallisuus-valvonta on siirtynyt Tukesille. Samalla palvelun tarjoamisen aloittamista koskeva ilmoitusvelvollisuus (KuTuL 6 §) on poistunut. Lakimuutos aiheuttaa muutoksia myös uimahalli- ja kylpyläpalveluiden tarjoajien arkeen. Esimerkiksi aiemmin kuntiin toimitetut ilmoitukset läheltä piti –tilanteista ja vaaraa aiheuttaneista kuluttajapalveluista lähetetään jatkossa Tukesiin.

Lue lisää

SUH järkyttynyt viime viikkojen hukkumisista: Missä on jäällä liikkujien maalaisjärki?

Mies vajosi traktorilla jäihin Hirvensalmella ja hukkui, Ruovedellä hukkui iäkäs mies, 63-vuotias hiihtäjä taas Ilomantsissa, pilkkijä löydettiin hukkuneena Nokialla, Punkaharjulla jäihin vajosi ja hukkui 60-vuotias jalkaisin liikkunut mies, 82-vuotias moottorikelkkailija hukkui Puumalassa, Iäkäs kalastaja taas Luodossa ja viimeisimpänä myös Jämsässä epäillään miehen hukkuneen pilkkireissulla. Jos tämä on uutisoitu hukkuneiden määrä kahdessa viikossa, mikä onkaan läheltä piti -tilanteiden määrä?

Lue lisää

Lapsikin sen osaa: Imatran uimahallilla harjoiteltiin kaverin pelastamista

Viisaasti Vesillä –kampanja rantautui maanantaina 4.4. Imatran uimahallille, jossa järjestettiin 50-juhlavuoden kunniaksi ohjelmaa, aina SUP-joogasta uimakouluihin.

Lue lisää

Alkuvuonna 10 hukkunutta - Jäätilanne voi muuttua nopeasti

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan tammi-helmikuun aikana on hukkunut yhteensä 7 henkilöä, joista yksi ulkomailla. Lisäksi maaliskuussa on hukkunut ainakin kolme. Kaikki kotimaan kamaralla hukkuneet ovat vajonneet jäihin.

Lue lisää

Suunnittele itsellesi #unelmienkesäduuni SUH:issa!

Lotto toteuttaa tänä kesänä 10 nuoren unelmien kesätyön. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitossa voit toteuttaa unelmasi hengenpelastajana!

Lue lisääMeiltä ja muualta


SPR Uudet ensiapu- ja elvytysohjeet 2016

SPR:n ensiapusymposiumissa 4.2.2016 on julkaistu uudet ensiapuohjeet, jotka perustuvat ERC:n 2015 linjaamiin ohjeisiin.

Lue lisää

Uimahalleiltakin saatetaan vastedes vaatia energiatodistus

Lain on tarkoitus tulla voimaan heinäkuussa. Rakennusten energiatodistuksia vaadittaisiin uusilta rakennustyypeiltä, ympäristöministeriö tiedottaa.

Lue lisää

Jäälle meneminen ei ole nopeuskilpailu

Järviltä ja mereltä on viime aikoina kantautunut ikäviä uutisia.

Lue lisää

AaltoAlvari houkutteli ennätysmäärän polskijoita

Jyväskylän AaltoAlvari houkutteli ennätysmäärän uimareita viime vuonna. Vesiliikuntakeskus lisäsi kävijämääräänsä yli kuudella prosentilla.

Lue lisää

Entä jos vauva pelkääkin vettä? 8 neuvoa vauvauintiin

Ihana ajatus, vauvauinti! Näin pääsette harrastuksessa hyvään alkuun.

Lue lisää


viisaasti vesillä.