portaali suhVesitreeniä jo vuodesta 2000

Tänä vuonna vietetään vesitreenin 15-vuotisjuhlaa.

Mielenkiinto erilaisia ohjattuja vesitreenejä kohtaan kasvaa koko ajan. Uimahalleissa vesijumpataan ja –juostaan ahkerasti. Vesi onkin ihanteellinen elementti monipuoliseen ja tehokkaaseen liikuntaan kaikenikäisille ja –tasoisille. Vesitreeni käsittää kaiken liikunnan, mitä vedessä voi tehdä, oman fyysisen ja psyykkisen kunnon kohentamiseksi.

”Vesitreeni on mukavaa, tehokasta, helppoa ja kokonaisvaltaista harjoittelua vedessä. Vesitreeniä voi harrastaa yksin tai yhdessä, ohjatusti tai omatoimisesti, välineillä tai ilman”, sanoo vesitreenistä vastaava SUH:n koulutussuunnittelija Malla Grönlund.

Katso lukuisat vesitreenivinkkimme, julkaisemme joka kuukausi uuden.

Pyydä myös juhlavuoden tarjous Potkua vesitreeniin –koulutuksesta Malla Grönlundilta.

Aquajumppaa


Vauva- ja perheuintipaikan turvallisuuden tarkistaminen on erittäin helppoa

Kuluneen syksyn aikana vauva- ja perheuintitoiminnasta on esiintynyt monenlaista uutisointia. Oman lapsen uintipaikan valinta saattaakin aiheuttaa hämmennystä vanhemmissa. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto kannustaa vauvauintipaikkoja panostamaan turvalliseen toimintaympäristöön ja laadukkaaseen toimintaan sekä kehottaa myös vanhempia kiinnittämään huomiota vauva- ja perheuintipaikkojen turvallisuuteen.

Liiton myöntämän Turvallisen vauva- ja perheuintipaikkadiplomin tarkoituksena on auttaa perheitä sopivan palveluntuottajan ja uintipaikan valinnassa. Diplomit jaetaan kunkin toimijan eri toimipaikoille ja ne ovat voimassa 2014–2015. Tänä vuonna diplomi on myönnetty jo 112 eri toimipaikkaan. 

Diplomi myönnetään vastuullisen vauvauintitoiminnan merkiksi joka toinen vuosi, ja sen kriteereistä perheet näkevät, että uintipaikassa on kiinnitetty huomiota muun muassa ohjaajien koulutukseen, veden laatuasioihin, uintipaikan turvallisuussuunnitelmaan sekä perheiden määrään allastilaa ja yhtä ohjaajaa kohti. Lista diplomin haltijoista löytyy kätevästi netistä SUH:n sivuilta ja sitä voi aina tiedustella uintitoiminnan tarjoajalta, Malla Grönlund Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliitosta kertoo.

Lue koko tiedote.

Lista turvallisista vauva- ja perheuintipaikoista 2014–2015

Vauvat matollaajankohtaista

13.1.2015 Jäihin hukkuneita tavanomaista enemmän vuonna 2014

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan vuonna 2014 hukkui 152 ihmistä, joista jäihin peräti 27. Erityisesti vuoden 2014 tammi-maaliskuussa heikot jäät koituvat poikkeuksellisen monen jäillä liikkujan kohtaloksi. Valtaosa hukkuneista oli miehiä ja kolme neljäsosaa yli 50-vuotiaita. Alle 20-vuotiaita hukkui ainoastaan kaksi.

Lue lisää

Maailmassa hukkuu joka tunti 40 ihmistä – merkittävä kansanterveydellinen ongelma

Maailman terveysjärjestö WHO:n tuoreen raportin mukaan maailmassa hukkuu joka vuosi yli 370 000 ihmistä. Tämä tarkoittaa 40 hukkumiskuolemaa joka tunti. Hukkuminen on kolmanneksi yleisin tapaturmainen kuolinsyy maailmanlaajuisesti. Raportissa todetaan, että hukkuminen on liian vähälle huomiolle jäänyt merkittävä kansanterveydellinen ongelma, johon kansallisten päättäjien tulisi tarttua nykyistä hanakammin.

Lue lisää

Vuoden 2014 uimahalli löytyy Vaasasta

SUH valitsi vuoden uimahalliksi Vaasan uimahallin. Vuodesta 1962 toiminnassa ollut uimahalli sai tunnustusta toimintansa jatkuvasta kehittämisestä, henkilökunnan ammattitaidosta sekä 2000-luvun alkupuolella toteutetusta mittavasta hallilaajennuksesta.

Lue lisää

Syyskuussa hukkuneiden määrä tuplaantui viime vuodesta

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan syyskuussa hukkui 16 ihmistä, joista 14 miestä ja 2 naista. Tämä on peräti 50 prosenttia enemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Alkuvuoden aikana hukkuneiden määrä on kohonnut jo 136:een, mikä on enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä.

Lue lisää

Uimahallit rapistumassa kuntien säästöpainessa?

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) ja Suomen Uimaliiton järjestämässä Uimahallifoorumissa nousi esiin huoli uimahallien kohtalosta tulevaisuudessa.

Lue lisääMeiltä ja muualta

Raumalle suunnitellaan yli 10 miljoonan euron uutta uimahallia

Rauman kaupunki suunnittelee uuden uimahallin rakentamista tai vanhan peruskorjausta. Hinta noussee yli kymmeneen miljoonaan euroon.

Lue lisää

Liikuntainnostus täytti Impivaaran uimahallin

Turkulaiset ovat kansoittaneet Impivaaran uimahallin tänä syksynä. Parhaimillaan hallissa on ollut yhtä aikaa 500 asiakasta. Silloin heistä 70 tarpoo vesijuoksuradalla.

Lue lisää

Vesillä toimimisen taitoja voi oppia koko vuoden ympäri

Järjestöyhteistyössä valmistellun Koulut vesille -hankkeen tavoitteena on innostaa koululaisia tutustumaan vesiympäristöön ja hankkimaan taidot turvalliseen vesillä liikkumiseen.

Lue lisää

Täpärä pelastuminen avannosta opetti varovaiseksi

Perusuintitaito on kansalaisvelvollisuus. Tätä tähdentää uimarityttärelleen isä, joka oli hukkua pilkkireissulla.

Lue lisää

Julia oli 30 vuotta sitten vauvana altaassa

Oulun kaupunki on järjestänyt vauvauintia jo 30 vuotta. Harrastus saapui Suomeen 1981.

Lue lisää


viisaasti vesillä.