Kouluttaudu vesiliikunnan ammattilaiseksi

Me koulutamme vuosittain yli 3000 henkilöä uimaopettajiksi, uinninvalvojiksi, vauva-ja perheuinninohjaajiksi sekä moniksi muiksi.

Löydä koulutus

Osallistu Uimataitoviikkoon 15.-21.5.2017

Viikon tavoitteena on herättää keskustelua uimataidon merkityksestä ja antaa vinkkejä uimataidon kehittämiseen. Ilmaisia materiaaleja tarjolla kouluille, päiväkodeille, uimahalleille ja muille yhteisöille.

Tule mukaan vaikuttamaan
10

ihmistä hukkunut 1.1.-30.3.2017

Hukkumistilastot
Ajankohtaista

13.4.2017 SUH varoittaa petollisista kevätjäistä ja kylmästä vedestä

Jäät ovat heikentyneet vauhdilla maan etelä- ja keskiosassa. Monin paikoin rannikolla ja myös sisävesillä jäät ovat lähteneet kokonaan tai ovat erittäin heikkoja. Osin pohjoisempanakin jää on jo alkanut ohentua ja puikkoontua, mikä vaikuttaa jään kantavuuteen. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) varoittaakin pääsiäisen ajan ulkoilijoita petollisista kevätjäistä ja jääkylmistä vesistä.

Lue lisää

29.3.2017 Päivitetty allasvesiasetuksen soveltamisohje on julkaistu

Vanha uima-allasveden laatua ja valvontaa koskeva allasvesiasetuksen soveltamisopas on nyt päivitetty Valviran ohjeeksi. Uudessa ohjeessa on painotettu entistä enemmän uimahallien, kylpylöiden ja vastaavien omaa käyttötarkkailua.

Lue lisää

25.3.2017 Pilkkimiehet palkittiin luistelijoiden pelastamisesta

Tommi Tiainen ja Mikko Halonen saivat Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton hengenpelastusmerkit neuvokkaasta toiminnasta ja hukkumisen vaarasta pelastamisesta. Merkit luovutettiin Mikkelän paloasemalla 25.3. Mukana tilaisuudessa oli myös jäistä pelastetut luistelijat Tarja Aarnio ja Mikko Yli-Knuuttila sekä pelastustoimen henkilöstöä. Kolmas auttaja, Pauli Koskinen, saa hengenpelastusmerkin myöhemmin.

Lue lisää

11.3.2017 SUH kehottaa ulkoilijoita varovaisuuteen jäällä

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan helmikuussa hukkui kaksi henkilöä. Satakunnassa hukkui nainen tuntemattomasta syystä ja Uudellamaalla mies vajottuaan moottorikelkalla jäihin. Viime viikkoina on kuitenkin uutisoitu useista vaaratilanteista, jossa jäihin vajonneet on pelastettu viime hetkillä joko kanssaihmisten tai pelastusviranomaisten toimesta.

Lue lisää


Yhteistyössä