portaali suh


Vesisankari

SUH on mukana Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa, jossa innostetaan koululaisia toimimaan vesillä turvallisesti eri vuodenaikoina. Lue lisää ja tutustu materiaaleihin osoitteessa www.vesisankarit.fiUimahalliopas

Tule uimahalliin! –oppaat madaltavat kynnystä käyttää uimahallipalveluita. Kymmenellä eri kielellä laaditut oppaat ovat ladattavissa täältä.
Töitä ja tekijöitä

Etsitkö työpaikkaa vesiliikunnan parissa? Vai etsitkö työntekijää?

Ilmoita työpaikasta.

AVOIMET TYÖPAIKAT

Katso tarkemmat tiedot avoimista työpaikoista täältä. Uimahallit yhä suositumpia liikuntapaikkoja

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) Taloustutkimukselta tilaaman Uimahallien asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan noin joka neljäs (26 %) 15 – 79-vuotias harrastaa uintia ja vesiliikuntaa uimahallissa vähintään kerran kuussa tai useammin. Edellisen kerran vastaava tutkimus toteutettiin vuonna 2012 ja tuolloin yhtä aktiivisesti uimahallissa kävi noin joka viides (18 %). Aktiivisimpia uimahallissa kävijöitä ovat naiset ja yli 35-vuotiaat. 

Lue lisää

Uimahallifoorumi


LähiTapiolan ja SUH:n yhteistyössä tekemälle jääturvallisuusvideolle kunniamaininta

LahiTapiola - jaaturvallisuusvideo
LähiTapiolan turvallisuusvideo heikoista jäistä sai kunniamaininnan kansainvälisessä International Safety Media Awardsissa. Palkinto jaettiin Safety2016-konferenssissa Tampereella 21.9.2016. Video tuotettiin yhdessä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton, SUH:n, kanssa helmikuussa 2015, ja videon aiheena on, että heikoilla jäillä liikkuminen on turvallista oikein varustautuneena ja että jäillä liikkumiseen täytyy varautua huolella.

Lue lisää ja katso palkittu video täältä.


Jyväskylän AaltoAlvari valittu vuoden uimahalliksi

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) palkitsi 60-vuotisjuhlassaan 26.8.2016 toimijoita, jotka edistävät uimataitoa ja vesiturvallisuutta. Valinnoissa painotettiin erityisesti monipuolista toimintaa, hyvää yhteistyötä ja pitkäjänteistä kehittämisotetta. Vuoden uimahalli valittiin jo 23. kerran ja tänä vuonna valinta kohdistui Jyväskylän Vesiliikuntakeskus AaltoAlvariin. 

Vesiliikuntakeskus AaltoAlvari kuva 2 Ilkka PietarinenKuvaaja Ilkka Pietarinen

Pisara-palkinnoilla kiitosta elämäntyöstä                              

SUH:n Pisara myönnettiin isännöitsijä Jari Leviäkankaalle Oulun kaupungin liikuntatoimesta ja uimaopettaja Ritva Dahlströmille Varkauden uimahalli Ilopisarasta. 

Huomionosoituksia SUH:n yhteistyökumppaneille ja toimijoille

60-vuotisjuhlassa luovutettiin niin ikään SUH:n ansiomerkkejä isolle joukolle SUH:n luottamushenkilöitä ja kouluttajia. Lisäksi SUH;n plaketti luovutettiin kahdelle ansioituneelle henkilölle ja kolmelle merkittävälle yhteistyökumppanille. 

Lue lisää


Haluatko kouluttautua vesiliikunnan ammattilaiseksi?

Nyt syksyllä käynnistyy jälleen useita vesiliikunnan ja -turvallisuuden koulutuksia eri puolella Suomea. Kursseiltamme voit valmistua esimerkiksi  uimaopettajaksi, uinninvalvojaksi, rantapelastajaksi, erityisuinninopettajaksi, vauva- ja perheuinninohjaajaksi tai vesitreeniohjaajaksi. Koulutuksemme ovat myös arvostettuja monien työnantajien, kuten kuntien, silmissä.

Jos siis haluat tulevaisuudessa työskennellä vesiliikunnan parissa tai kehittää omaa amattitaitoasi, käy tutustumassa syksyn 2016 kurssitarjontaan ja ilmoittaudu mukaan kursseillemme. 

"Avautui itselle uusi maailma. Kurssilta sai eväät ja työkalut, joilla mennä eteenpäin." (kurssilainen, uimaopettajakurssi 2015)

"Kurssi ylitti odotukseni, kouluttaja oli ammattitaitoinen ja jämäkkä, mutta mukava."  (kurssilainen, uinninvalvojakurssi 2015)


ohjaus laudan kanssa 2ajankohtaista

13.10.2016 Uimahallit yhä suositumpia liikuntapaikkoja

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) Taloustutkimukselta tilaaman Uimahallien asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan noin joka neljäs (26 %) 15 – 79-vuotias harrastaa uintia ja vesiliikuntaa uimahallissa vähintään kerran kuussa tai useammin. Edellisen kerran vastaava tutkimus toteutettiin vuonna 2012 ja tuolloin yhtä aktiivisesti uimahallissa kävi noin joka viides (18 %). Aktiivisimpia uimahallissa kävijöitä ovat naiset ja yli 35-vuotiaat.

Lue lisää

26.8.2016 Jyväskylän AaltoAlvari valittu vuoden uimahalliksi

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) palkitsi 60-vuotisjuhlassaan toimijoita, jotka edistävät uimataitoa ja vesiturvallisuutta. Valinnoissa painotettiin erityisesti monipuolista toimintaa, hyvää yhteistyötä ja pitkäjänteistä kehittämisotetta. Vuoden uimahalli valittiin jo 23. kerran ja tänä vuonna valinta kohdistui Jyväskylän Vesiliikuntakeskus AaltoAlvariin.

Lue lisää

7.7.2016 Kesäkuussa hukkui 14 ihmistä

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan kesäkuussa hukkui 14 ihmistä, joista juhannuksena yhdeksän. Hukkuneista kolme oli naisia. Hukkumisista viisi sattui vesiliikenteessä ja seitsemän uidessa. Lopuissa tapahtumien kulku ei ole selvillä. Lisäksi kesäkuussa löydettiin huhtikuussa kadonnut pariskunta hukkuneena. Yhteensä tammi-kesäkuussa on ennakkotilastojen mukaan hukkunut 49 ihmistä.

Lue lisää

22.6.2016 SUH vetoaa juhannuskansaan: Pidetään pelastusliivit päällä ja humalaiset rannalla

Keskikesän juhla lähestyy ja ihmiset suuntaavat juhannuksen viettoon eri puolille Suomea vesistöjen ääreen. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) haluaa muistuttaa juhlijoita siitä, että humalassa on syytä pysyä rannalla ja että vesille lähtiessä tulee aina käyttää pelastusliivejä.

Lue lisää

SUH ja Motonet yhteistyössä edistämään vesilläliikkujien turvallisuutta

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) ja Motonet ja ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on tarjota vesilläliikkujille tietoa oikeanlaisesta varustautumisesta eri vuodenaikoina ja näin parantaa vesiturvallisuutta sekä ennaltaehkäistä hukkumiskuolemia Suomessa. Vuosittain Suomessa hukkuu jopa 150–200 ihmistä. Yhteistyön tavoitteena on pienentää tätä lukua 10 prosenttia.

Lue lisääMeiltä ja muualta


SPR Uudet ensiapu- ja elvytysohjeet 2016

SPR:n ensiapusymposiumissa 4.2.2016 on julkaistu uudet ensiapuohjeet, jotka perustuvat ERC:n 2015 linjaamiin ohjeisiin.

Lue lisää

Uimahalleiltakin saatetaan vastedes vaatia energiatodistus

Lain on tarkoitus tulla voimaan heinäkuussa. Rakennusten energiatodistuksia vaadittaisiin uusilta rakennustyypeiltä, ympäristöministeriö tiedottaa.

Lue lisää

Jäälle meneminen ei ole nopeuskilpailu

Järviltä ja mereltä on viime aikoina kantautunut ikäviä uutisia.

Lue lisää

AaltoAlvari houkutteli ennätysmäärän polskijoita

Jyväskylän AaltoAlvari houkutteli ennätysmäärän uimareita viime vuonna. Vesiliikuntakeskus lisäsi kävijämääräänsä yli kuudella prosentilla.

Lue lisää

Entä jos vauva pelkääkin vettä? 8 neuvoa vauvauintiin

Ihana ajatus, vauvauinti! Näin pääsette harrastuksessa hyvään alkuun.

Lue lisää


viisaasti vesillä.