Etusivu Koulutus Hengenpelastuksen koulutus

Hengenpelastus

SUH kouluttaa hengenpelastajia uimahalleihin ja rannoille (uinninvalvojat ja rantapelastajat). Järjestämme koulutuksia ympäri Suomea ja tarvittaessa järjestämme myös tilauskursseja. Ohessa lyhyet kuvaukset kustakin kurssista. 

Junior Lifesaver -ohjaajakurssi (pätevyyden saa uimaopettajakurssilla)

  • Hengenpelastuskerho on tarkoitettu 8-15 vuotiaille tytöille ja pojille. Kursseilla harjoitellaan vedestä pelastamista, uintitekniikoita, ensiavun perusteet, sukellustekniikoita ja vesipelastuskilpailuja.
  • Haluat tehdä jotain uutta ja haastavaa turvallisesti. Lifesaver Club on juuri sinulle. Kurssi antaa sinulle perustiedot ja -taidot hengenpelastuskerhon ohjaamiseen.

Uinninvalvojakurssi

  • Uinninvalvojakurssi on tarkoitettu uimahallin valvonnassa toimiville tai valvojiksi aikoville. Kurssi antaa perustiedot ja -taidot hengenpelastuksesta, asiakaspalvelusta sekä pelastajan tehtävistä uimahallissa. Kurssin lopussa on läpäistävä hengenpelastajana testiuinti, hengenpelastajan kokonaissuoritus ja sekä kirjallinen koe. Kurssin hyväksytysti käynyt henkilö pystyy toimimaan uinninvalvojana uimahalleissa ja kylpylöissä. Kurssin kesto on n. 50 tuntia, josta käytäntöä on noin puolet.

Rantapelastajakurssi

  • Rantapelastajakurssi on sovellettu Suomen oloihin sopivaksi kansainvälisistä ohjeista ja pelastustekniikoista.Kurssi on käytännönläheinen, ja monet harjoituksista tapahtuvat case-tyyliin oikeaa tilannetta simuloiden. Kurssi vaatii siis hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa niin kuin itse työkin. Rantapelastajan työn mukaisesti kurssilla tehdään monipuolisesti erilaisia ongelmanratkaisutehtäviä ja vietetään paljon aikaa vedessä. Osa suorituksista on fyysisesti raskaita.

Kansainvälinen hengenpelastajakurssi

  • Hengenpelastajakurssi antaa todelliset valmiudet ihmishengen pelastamiseen hukkumisvaarasta. Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka työhönsä tai harrastukseensa liittyen vastaavat uinti- ja vesiturvallisuudesta uimahalleissa ja vastaavissa paikoissa.
  • Kurssin ohjelma on Kansainvälisen Hengenpelastusliiton (ILS) hyväksymä. Kurssin hyväksytysti käynyt henkilö voi hakeutua valvojaksi koko Euroopan alueella ja osittain koko muihin maanosiin. Kurssin kesto on 50 tuntia, josta käytäntöä on 45 tuntia. Hyvän kurssihengen avulla voit ylittää itsesi ja voimasi. Tämä kurssi on saanut erinomaista palautetta koulutetuilta.
  • Kurssilaisten on selviydyttävä alkutestistä, jossa on uitava 200 metriä pelastusuintia alle 5 minuutissa, 50 metriä selällään rintauinnin potkuilla kädet pinnan yläpuolella 1 minuutissa 30 sekunnissa sekä sukellettava pituutta 25 metriä.


Lisätiedot hengepelastuksen koulutuksista: 

Anne Hiltunen
koulutussuunnittelija
anne.hiltunen(at)suh.fi
puh. (09) 3436 5636SUH kouluttaa vuosittain yli 3000 henkilöä uimaopettajiksi, uinninvalvojiksi, vauva-ja perheuinninohjaajiksi ja muiksi vesiliikunnan ammattilaisiksi. Ilmoittaudu kurssille!

Koulutuskalenteri

SUH:n Trimmi-kurssilla kertaat allasturvallisuuteen liittyviä asioita kunkin kohteen tarpeet huomioiden. Tilaa kurssi omalle paikkakunnallesi!

Trimmi-kurssit