Etusivu Koulutus Trimmi-kurssit

Onko toimipisteessäsi turvallisuusasiat kunnossa? 

  • Kuluttajaturvallisuuslakia tarkentavan viranomaisohjeen (Tukes-ohje 1/2015) mukainen vuosittainen turvallisuuskoulutus kunnossa?
  • Kuluttajaturvallisuuslain mukainen turvallisuusasiakirja kunnossa?
  • Epäselvyyksiä turvallisuuden hoitamisessa?

Trimmi-kurssi testaa ja trimmaa turvallisuusasiat 

Allasturvallisuuden Trimmi-kurssi on kertauskurssi, joka täyttää viranomaisohjeen vaatimuksen altailla toimivien henkilöiden vuosittaisesta turvallisuuskouluttamisesta (työnantajan velvollisuus järjestää)

Kurssilla tehdään havaintoja toimipisteen eri näkökulmista. Lisäksi kerrataan vuosittain vaihtuvien teemojen mukaan mm. hälytysjärjestelmä, elvytys ja ensiapu, vedestä pelastaminen, uinninvalvojan testiuinti/ohjaajan pelastussuorite sekä toteutetaan tilanneharjoitus/-harjoituksia.

Vesiliikunnan ohjaajien, uimaopettajien ja muiden henkilöiden, jotka vastavat jostakin ryhmästä, mutta eivät yleisestä uinninvalvonnasta osalta vesipelastuskyvyn toteamiseksi käytetään pelastussuoritetta: Uinti altaan syvään/haastavaan päähän, uhrin haku ja nosto altaan haastavimmasta kohdasta sekä uhrin tuonti reunalle ja nosto altaasta ylös.

Kurssi kestää kahdesta kolmeen tuntia. Kurssi ei ole peruskoulutusta, vaan kertauskoulutusta allasturvallisuuden asioista aina teoriasta käytännön harjoitteisiin.

Kurssin jälkeen tilaaja/kohde saa koulutussertifikaatin. Näin toimipaikka voi viestittää asiakkailleen, että me pidämme turvallisuudesta hyvää huolta. Koulutussertifikaattia seuraa aina raportti koulutuksesta, jossa on esillä koulutuksen aikana tehdyt huomiot sekä kurssilaisten suoritteet.

Vastauksia vesi- ja allasturvallisuudesta eri tilanteissa löytyy kohdasta usein kysyttyä

Lisätietoja Trimmi-kurssista ja allasturvallisuudesta:

Koulutussuunnittelija 
Vesa Kälviäinen
vesa.kalviainen(at)suh.fi, 
puh. 0400 926 768

TILAA TRIMMI-KURSSI TÄSTÄ