Etusivu Tiedotus Ajankohtaista
29.3.2017

Päivitetty allasvesiasetuksen soveltamisohje on julkaistu

Vanha uima-allasveden laatua ja valvontaa koskeva allasvesiasetuksen soveltamisopas on nyt päivitetty Valviran ohjeeksi. Uudessa ohjeessa on painotettu entistä enemmän uimahallien, kylpylöiden ja vastaavien omaa käyttötarkkailua.

Uusi soveltamisohje korvaa SUH:n aiemmin myymän soveltamisoppaan. Uusi ohje on vapaasti ladattavissa täältä. Käy tutustumassa! 

Lisätiedot: Valvira, ylitarkastaja Heli Laasonen, heli.laasonen(at)valvira.fi

Osallistu uima-allasveden kenttätestien vertailukokeeseen Vantaalla 8.6.

Proftest SYKE järjestää yhdessä Valviran kanssa kloori ja pH -mittauksien kenttätestien vertailukokeen Myyrmäen uimahallissa Vantaalla torstaina 8.6.2017 klo 10 alkaen. Osallistumalla tilaisuuteen saat puolueettoman arvioinnin kenttätoiminnastasi ja kenttätestisi toiminnasta sekä voit kehittää omaa toimintaasi palautteen avulla. Vertailun yhteydessä voidaan myös vaihtaa kokemuksia hyvistä käytännöistä ja toiminnan haasteista.

Osallistujat vastaavat etukäteiskyselyyn ja suorittavat mittaukset vuorotellen omilla kenttälaitteilla uimahallilla. Osallistujien toiminta videoidaan, mikä helpottaa käytäntöjen arvioimista. Loppuraportissa jaetaan hyviä käytäntöjä ja yhtenäistetään kenttätoimintatapoja. Kenttämittausvertailu toteutetaan vain, jos mukana on vähintään 10 mittaria. Osallistumismaksu on 200 euroa, jos osallistut yhdellä kenttätestillä. Seuraavien testien osallistumismaksu on 100 euroa/testi.

Osallistuminen sopii ympäristönäytteenottajiensertifioinnin ylläpitokoulutukseksi.

Tulokset julkaistaan SYKEn raporttisarjassa ja niistä kerrotaan lisäksi eri toiminta-alueen koulutustilaisuuksissa.

Tutustu Proftest SYKEn kenttämittausvertailun raporttiin: https://helda.helsinki.fi/handle/10138/170301

Lisätietoja ja ilmoittautumiset pe 5.5.2017 mennessä:

Katarina Björklöf
katarina.bjorklof(at)ymparisto.fi


Palaa otsikoihin