Etusivu Tiedotus Ajankohtaista
3.7.2018

Rantapelastuksen suomenmestaruudet ratkotaan Vantaalla 7.7.2018

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) järjestää rantapelastuksen SM-kilpailut Vantaan Kuusijärvellä 7.7.2018. Kilpailu järjestetään jo toisen kerran osana nelipäiväistä urheilun monilajitapahtuma SM-viikkoa.

Rantapelastuksen SM-kisat 2017 - Beach Flags Aleksandr Efimov & Sami Yläpuranen
Kuva: Tommi Hänninen/Chilipictures


Suomenmestaruuksista mitellään neljässä lajissa, joista kaksi on joukkuelajeja - Rescue Tube Rescue ja Board Rescue - ja kaksi yksilölajeja - Beach Flags ja Board Race. Kaikista lajeista saatavat pisteet kasvattavat joukkueiden kokonaispistepottia. Lisäksi yksilölajeissa kisataan henkilökohtaisista SM-mitaleista.

Kuusijärvellä on rantapelastuksen rinnalla käynnissä myös rantavesipallon ja kanoottipoolon SM-kisat. Viime vuonna hengenpelastuksen EM-kilpailuissa Suomea edustanut vantaalainen Aleksandr Efimov taistelee viikonloppuna kahden lajin mestaruuksista.

- Kilpailen hengenpelastuksen lisäksi myös rantavesipallossa, joten viikonloppu on rankka. Odotan yleisöltä kannustusta ja itseltäni paukkuja koko viikonlopulle. Metsästän jokaisessa lajissa uusia henkilökohtaisia ennätyksiä ja kirkkaimpia mitaleja.

- Olen sijoittunut kolmena peräkkäisenä vuonna SM-hopealle Board Race -kisassa. Kyseisen lajin voittaminen omassa kotikaupungissa olisi aika herkullinen tilaisuus.

Hengenpelastuksen juuret ovat Australiassa ja kilpailulajit on kehitetty mukailemaan aitoja pelastustilanteita.

- Mielestäni SM-viikossa parasta on se, että erilaiset vähemmän tunnetut urheilulajit saavat yleisöä, kiinnostusta ja tätä myötä enemmän harrastajia lajien pariin. SM-viikko ja rantapelastuksen kisat antavat erinomaisen mahdollisuuden tehdä hengenpelastusta ja laajemminkin vesiturvallisuutta tutuksi, Efimov pohtii.

- Kannustan ihan kaikkia pääkaupunkiseutulaisia tulemaan paikan päälle ja näkemään kisat itse. 

Rantapelastuksen SM-kilpailut alkavat Kuusijärvellä klo 10:00. Rantapelastuksen SM-kilpailujen lisäksi allaslajeissa kisataan Helsingissä Pirkkolan uimahallissa perjantaina 6.7.2018 klo 11.00 alkaen.

Oheisohjelmaa on luvassa jo torstaina 5.7.2018 Kuusijärvellä, jossa SUH järjestää ilmaisen koko perheen Viisaasti Vesillä - vesiturvallisuustapahtuman kello 12-15. Tapahtumassa mahdollisuus tutustua turvallisen vesillä liikkumisen saloihin ja kokeilla eri pelastusvälineitä.

Lisätiedot:

Rantapelastuksen SM-kisat: Koulutussuunnittelija Anne Hiltunen, anne.hiltunen(at)suh.fi, 044 018 1879
Viisaasti Vesillä -tapahtuma: Projektikoordinaattori Laura Sulkava, laura.sulkava(at)suh.fi, 040 588 8272

Rantapelastuksen SM-kisasivu: www.suh.fi/smviikko

Tietoa hengenpelastuksesta lajina: www.suh.fi/toiminta/hengenpelastus/kilpailutoiminta

Lisätietoa SM-viikosta: www.sm-viikko.fi/

Viisaasti Vesillä -kampanja: www.viisaastivesilla.fi


Palaa otsikoihin