Etusivu Tiedotus Ajankohtaista
7.11.2018 7.22

Sanna Sivulalle SUH:n pisara ja Matti Pietilälle SUH:n erikoispisara työstä uimataidon ja vesiturvallisuuden edistämiseksi

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) on myöntänyt SUH:n pisaran pitkäaikaisesta työstä uimahallialalla espoolaisen uimaseura Cetuksen uimaopettaja Sanna Sivulalle ja SUH:n erikoispisaran ansiokkaasta toiminnasta liiton päämäärien hyväksi opetusneuvos Matti Pietilälle. Tunnustukset luovutettiin 6.11.2018 SUH:n syysliittokokouksessa, jossa valittiin myös SUH:n hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet erovuorossa olevien tilalle.

SUH on vuodesta 1994 alkaen myöntänyt huomionosoituksia ansioituneille henkilöille, ryhmille tai teoille. Palkitsemisperusteissa todetaan Sivulan ja Pietilän osalta seuraavaa:

Koululaisten uimaopetuksen parissa päätyökseen Cetuksessa toimivalla Sivulalla on erittäin monipuolista kokemusta uimataidon ja -tekniikan sekä hengenpelastustaitojen opetuksesta aikuisista lapsiin. Sivulan ohjauksessa korostuu jokaisen uimarin yksilöllinen huomioiminen ja positiivisen ja turvallisen oppimisympäristön luominen. Hän on erittäin motivoitunut ohjaaja, joka kehittää jatkuvasti itseään ammatillisesti ja jakaa osaamistaan myös muille toimien muun muassa uusien aloittelevien ohjaajien tukena. Sivulan osaamisesta ja positiivisesta asenteesta kertoo, että Cetuksen työyhteisöstä monet kollegat esittivät juuri häntä SUH:n pisaran saajaksi.

Opetushallituksessa työskentelevällä Pietilällä on ollut merkittävä rooli koulujen uimaopetuksen kehittämisessä osana kansallisten opetussuunnitelmien uudistamistyötä. Hän on osallistunut jo vuodesta 2000 alkaen kansallisten uimataitotutkimusten toteuttamiseen ja uimaopetustoiminnan turvallisuuden kehittämiseen yhteistyössä SUH:n kanssa. Pietilä on intohimoinen uimataidon puolestapuhuja ja positiivisen työotteensa myötä innostaa myös yhteistyökumppaneitaan. Pietilä on pitkän uransa aikana edistänyt eri rooleissa merkittävällä tavalla uimataitoa ja turvallista vesillä liikkumista ja tätä kautta laajasti hyvinvointia Suomessa.

Pisarat 2019
Huomionosoitusten saajat Sanna Sivula ja Matti Pietilä.

Jukka Rantala jatkaa SUH:n puheenjohtajana

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) syysliittokokous valitsi yksimielisesti liiketoimintajohtaja Jukka Rantalan Raisiosta jatkamaan SUH:n puheenjohtajana 2019 – 2020.

Puheenjohtajan lisäksi hallitukseen valittiin tulevalle kaksivuotiskaudelle ensiavun asiantuntija Kristiina Myllyrinne (Suomen Punainen Risti), diplomi-insinööri Seppo Sihvonen (Suomen Latu/Suomen Retkiluistelijat), vauvauintiyksikön päällikkö Mari Ström (Folkhälsans Förbund) ja liikunta-asiantuntija Sari Turunen (Koululiikuntaliitto). Hallituksessa jatkavat vanhoina jäseninä vuoden 2019 loppuun Riku Metsälä, Jari Piirainen ja Kai Valonen.

Hallitusvalintojen lisäksi liittokokouksessa hyväksyttiin liiton toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2019.

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen, puh. 040 521 3282, kristiina.heinonen(at)suh.fi
Puheenjohtaja Jukka Rantala, puh.  040 773 1434

SUH:n toimintasuunnitelma 2019
SUH:n talousarvio 2019

SUH:n huomionosoitusten myöntökriteerit:

SUH:n pisaran voidaan myöntää henkilölle, ryhmälle tai teolle. Pisaraa myönnettäessä painotetaan jatkuvaa ammatillista kehittämistä sekä aktiivisuutta, positiivisuutta, yhteistyökykyä ja innovatiivisuutta työssä sekä teon osalta monipuolisuutta, idearikkautta ja liiton tavoitteisiin liittyvää toimintaa. SUH:n erikoispisara voidaan myöntää tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta liiton päämäärien hyväksi.


Palaa otsikoihin