Etusivu Tiedotus Ajankohtaista
16.11.2018

Suomeen ensimmäinen hengenpelastuksen maailmanmestaruusmitali – Mari Kiuru ui kultaa mastersien MM-kisoissa Australiassa

Aitoolainen Mari Kiuru (34) teki historiaa torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa. Hän on ensimmäinen suomalainen, joka on yltänyt palkintopallille hengenpelastuksen MM-kilpailuissa. Kiuru osallistui Australian Adelaidessa järjestettävien MM-kisojen avauspäivänä 200 metrin esteuintiin 30-34-vuotiaiden sarjassa ja ui voittoon hienolla ajalla 2:30,02. Hopealle samassa sarjassa uivat ranskalaisseuran Zdenka Krcalova (2:32,62) ja pronssille australialaisseuran Alicia Anderson (2:35,32).

- Aivan mahtavat fiilikset. Tämän eteen on tehty pitkäjänteisesti töitä ja nyt se tuotti tulosta. Valmistautuminen näyttää onnistuneen, eikä aikaerokaan enää painanut. Uinti tuntui loppusuoraa lukuun ottamatta jopa helpolta. Arvostan kyllä suuresti tämän päivän saavutusta, iloitsi Kiuru kisan jälkeen.

- Upea alku kisoille. Nyt voi hyvillä mielin jatkaa seuraaviin lajeihin.

mitalistit

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksella ensihoitoesimiehenä työskentelevä Kiuru on kokenut arvokisaosallistuja ja moninkertainen suomenennätysnainen. Tänä vuonna Kiuru osallistuu ensimmäistä kertaa MM-kilpailuihin myös omassa ikäluokassaan.

Lajin syntymaassa Australiassa järjestettäviin kisoihin osallistuu Suomesta kaksi urheilijaa. Kiurun lisäksi menestystä tavoittelee helsinkiläinen Anne Hiltunen. Ensimmäisenä kisapäivänä Kiuru ja Hiltunen osallistuivat yhdessä myös köyden heittoon (line throw), jossa he sijoittuivat hienosti neljänneksi.

Hengenpelastuksen MM-kilpailut Australian Adelaidessa ovat todellinen urheilun suurtapahtuma. Kisajärjestäjien mukaan yli 7000 osallistujaa ja vapaaehtoista liki 50 maasta ovat mukana 16.11. – 2.12. järjestettävissä kisoissa. Samanaikaisesti mitellään maailmanmestaruuksista monipuolisissa allas- ja rantalajeissa nuorten, aikuisten, mastersien ja seurajoukkueiden MM-kisoissa. Lajeissa yhdistyvät uinti-, pelastus- ja ensiaputaidot.


Suomalaiskaksikon kilpailuaikataulut tulevina päivinä (suomen aikaa):

Allaslajit

17.11. klo 02.30
50 m nuken kuljetus (50 m Manikin Carry) /Kiuru ja Hiltunen

18.11. klo 23.30
100 m nuken kuljetus räpylöin (100 m Manikin Carry with Fins) / Kiuru ja Hiltunen

Rantalajit

19.11. klo 23.30
Board Rescue / Kiuru ja Hiltunen
Board Race / Hiltunen
Surf Race / Kiuru

21.11. klo 23.30
Beach Sprint / Hiltunen
Beach Flags / Hiltunen

MM-kilpailujen tulokset: https://rescuesoft.info/
Lisätietoa kisoista: http://www.lifesaving2018.com/
Hengenpelastus lajina: http://www.suh.fi/toiminta/hengenpelastus/kilpailutoiminta

Yhteydenotot kisailijoihin aikaerosta johtuen Lifesaving Team Finlandin Facebook-sivun kautta: https://www.facebook.com/lifesavingteamfinland/

Palaa otsikoihin