Etusivu Tiedotus Ajankohtaista

Turvallinen päivä rannalla - vesipelastustaitoja ammattilaisten opastuksella koko perheelle Mikkelissä 19.8.2017

Lapsiperheille on tarjolla monenlaista ohjelmaa sekä vedessä että rantahiekalla Pitkäjärven uimarannalla Mikkelissä lauantaina 19.8.2017 klo 9 – 16. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) ja LähiTapiolan tarjoamassa tapahtumassa voi kokeilla erilaisia vesiturvallisuustehtäviä, itsensä ja kaverin pelastamista eri välinein, pelastusliiveillä uintia ja sup-lautailua. Paikalla SUH:n ammattitaitoiset kouluttajat opastamassa ja kertomassa vesiturvallisuudesta. Pelastuslaitoksen pintapelastusnäytös klo 12.00.

-Suomessa hukkuu edelleen jopa 150 – 200 ihmistä vuosittain, mikä on selvästi enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Tavoitteenamme onkin, että tulevaisuudessa jokaisella olisi riittävät tiedot ja taidot itsensä tai toisen pelastamiseen veden varasta. On hienoa, että kumppanimme LähiTapiola mahdollistaa päivän järjestämisen ja haluaa näin osaltaan edistää ihmisten turvallista arkea myös vesillä, sanoo SUH:n koulutussuunnittelija Tero Savolainen.

- Mahdollisesta oikukkaasta säästä huolimatta toivomme, että perheet innostuvat tulemaan paikalle terästämään taitojaan ja pitämään hauskaa.

Tapahtuma on myös osa SUH:n Viisaasti Vesillä -vesiturvallisuuskampanjaa: www.viisaastivesilla.fi.

Lisätietoa tapahtumasta ja median yhteydenotot:
Tero Savolainen, koulutussuunnittelija, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto, puh. 050 491 7444

Tapahtuman FB-kutsu löytyy täältä.

Lisätietoa lasten turvallisuudesta vesillä ja vinkkejä vanhemmille: http://www.lapsestavedenystava.fi/lapsesta_veden_ystava/turvallisesti_vesilla


Palaa otsikoihin