Etusivu Tiedotus Ajankohtaista
3.2.2017

Uutta Vesisankarit-materiaalia julkaistu

Koululaisten vesitaitoja edistävä Vesisankarit-hanke on julkaissut uutta videomateriaalia taitojen harjoitteluun liikuntasalissa tai pihalla. Lisäksi erityisesti opettajille suunnattu Vesisankarit-käsikirja on nyt käännetty myös ruotsiksi.

Vesitaitoja on helppo opetella toiminnallisesti osana eri oppiaineita. Vesisankareiden uusien videoiden teemoina ovat navigoiminen, solmut, pelastusviesti, sukeltajan taukojumppa, uimarin ketteryysrata ja kylkiasentoon kääntäminen. Lisäksi vinkkejä ja inspiraatiota vesitaitojen harjoittelemiseen vedessä voi ottaa Vesisankarit -tapahtumissa kuvatuista videoista.

Videot löytyvät osoitteesta: http://www.vesisankarit.fi/opettajat/materiaalit/videomateriaali

Ruotsinkielisen Vesisankarit-käsikirja Vattenhjältarna -handbok on ladattavissa tästä. Yhteistyö Folkhälsan ja Finlands Svenska Idrott -järjestöjen kanssa on aluillaan, joten vuoden aikana tavoitetaan jatkossa myös ruotsinkielisiä koululaisia.

Vesisankarit-tapahtumat valtaavat Suomen

Vuoden aikana toteutetaan 30 tapahtumaa eri puolella Suomea. Tapahtumat-sivuille päivitetään kaikki tapahtumapaikkakunnat ja -ajat. Kannattaa olla yhteydessä hanketta koordinoivaan Koululiikuntaliittoon, mikäli on kiinnostunut saamaan tapahtuman omalle paikkakunnalle. 


Vesisankarit-hanke on Koululiikuntaliiton ja seitsemän liikunta-ja pelastusjärjestön yhteinen hanke, jota rahoittaa Reijo Rautauoman säätiö. Palaa otsikoihin