Etusivu Tiedotus Ajankohtaista
4.5.2017

Valtakunnallinen Uimataitoviikko uudistuu - mukaan kutsuttu päiväkodit ja koulut

Valtakunnallista Uimataitoviikkoa vietetään jo 18. kerran 15.-21.5.2017. Viikon tavoitteena on kannustaa jokaista testaamaan uimataitonsa, herättää keskustelua uimataidon merkityksestä ja antaa virikkeitä uimataidon kehittämiseen. Tänä vuonna viikon järjestäjä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) on kutsunut viikon viettoon myös päiväkodit ja koulut.

- Joka neljäs kuudesluokkalainen ei osaa uida kunnolla. Uimataitoviikolla haluammekin muistuttaa uimataidon tärkeydestä ja rohkaista vanhempia käymään lasten kanssa uimassa. Sen lisäksi, että uimataito on tärkeä kansalaistaito, se mahdollistaa osallistumisen moniin harrastuksiin veden äärellä ja vesillä turvallisesti, muistuttaa SUH:n koulutussuunnittelija Tero Savolainen.

- Tänä vuonna päätimme kutsua mukaan viestinviejiksi myös päiväkodit ja koulut. Olemme tuottaneet opettajien tueksi uutta materiaalia ja vinkkejä, jotka ovat vapaasti kaikkien koulujen ja päiväkotien hyödynnettävissä. Materiaaleihin on koottu tietoa uimisesta ja vedessä liikkumisesta sekä virikkeitä uimataidon kehittämiseen. Toivomme, että tätä kautta myös lasten vanhemmat saavat tietoa uimataidosta sekä innostuvat oman ja lastensa uimataidon kehittämisestä.

Uimataitoviikolla monet uimahallit eri puolilla Suomea järjestävät esimerkiksi uimataidon testausta tai muita yleisölle avoimia tapahtumia. Lisäksi Uimataitoviikolla julkistetaan SUH:n koulujen uimaopetuksen määrästä ja uimaopetuksen kustannuksista kunnille tekemän kyselyn tulokset. 

Uimataitoviikon päätteeksi 20.5. vietetään kansainvälistä pelastusliivipäivää

Hyvä uimataito ei yksin riitä vesillä liikuttaessa, vaan tarvitaan myös oikeanlaista varustautumista. Tärkein varuste, joka tulee aina pukea päälle vesillä liikuttaessa, on pelastusliivit. Uimataitoviikon lopussa lauantaina 20.5.2017 vietetäänkin kansainvälistä pelastusliivipäivää.

-Päivän tavoitteena on muistuttaa pelastusliivien tärkeydestä vesillä liikuttaessa. Kaikista vesiliikenteessä hukkuneista valtaosa olisi pelastunut, mikäli he olisivat käyttäneet pelastusliivejä. On todella surullista, että vuosittain kymmeniä henkiä menetetään tällaisesta syystä, harmittelee SUH:n projektikoordinaattori Laura Sulkava.

-  Päivä näkyy muun muassa eri kaupungeissa liikkuvina vapaaehtoisina pelastusliivipartioina, jotka opastavat eri käyttötarkoituksiin sopivien pelastusliivien valinnassa, käytössä ja huollossa.

Ready, Set, Wear It -nimellä kulkeva tapahtuma on saanut alkunsa Yhdysvalloista sikäläisen veneilyturvallisuusorganisaation aloitteesta. Suomessa kampanja on osa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton Viisaasti Vesillä -vesiturvallisuuskampanjaa.

Lisätietoja antavat:

Uimataitoviikko: Tero Savolainen, puh. (050) 491 7444, tero.savolainen(at)suh.fi
Kansainvälinen pelastusliivipäivä: Laura Sulkava, puh. (040) 5888 272 laura.sulkava(at)suh.fi

Uimataitoviikon kampanjasivut ja ilmaiset opetus- ja viestintämateriaalit: www.suh.fi/uimataito
Kansainvälisen pelastusliivipäivän (Wear it) kampanjasivut: www.viisaastivesilla.fi/wearit


Palaa otsikoihin