Etusivu Tiedotus Ajankohtaista

17.5.2017 Koulujen uimaopetuksen määrissä suuria eroja kuntien välillä

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) toteuttaman selvityksen mukaan alakoululaisille järjestettävän uimaopetuksen määrä vaihtelee suuresti eri kunnissa. Valtakunnallisella Uimataitoviikolla julkistetun selvityksen mukaan vain 30 prosenttia kunnista järjestää uimaopetusta SUH:n suositusten mukaan eli vähintään kuusi tuntia kullakin luokka-asteella.

Lue lisää


10.5.2017 Unelmien liikuntapäivänä 10.5. uimahalleissa tapahtuu

Tänään 10.5. vietetään Unelmien liikuntapäivää jo toista kertaa. Tuhannet kuntien, yhdistysten, urheiluseurojen, työporukoiden, yritysten tai yksityishenkilöiden järjestämät tapahtumat houkuttelevat liikkujia nauttimaan liikunnan riemusta aamusta iltaan.

Lue lisää


4.5.2017 Valtakunnallinen Uimataitoviikko uudistuu - mukaan kutsuttu päiväkodit ja koulut

Valtakunnallista Uimataitoviikkoa vietetään jo 18. kerran 15.-21.5.2017. Viikon tavoitteena on kannustaa jokaista testaamaan uimataitonsa, herättää keskustelua uimataidon merkityksestä ja antaa virikkeitä uimataidon kehittämiseen. Tänä vuonna viikon järjestäjä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) on kutsunut viikon viettoon myös päiväkodit ja koulut.

Lue lisää


13.4.2017 SUH varoittaa petollisista kevätjäistä ja kylmästä vedestä

Jäät ovat heikentyneet vauhdilla maan etelä- ja keskiosassa. Monin paikoin rannikolla ja myös sisävesillä jäät ovat lähteneet kokonaan tai ovat erittäin heikkoja. Osin pohjoisempanakin jää on jo alkanut ohentua ja puikkoontua, mikä vaikuttaa jään kantavuuteen. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) varoittaakin pääsiäisen ajan ulkoilijoita petollisista kevätjäistä ja jääkylmistä vesistä.

Lue lisää


29.3.2017 Päivitetty allasvesiasetuksen soveltamisohje on julkaistu

Vanha uima-allasveden laatua ja valvontaa koskeva allasvesiasetuksen soveltamisopas on nyt päivitetty Valviran ohjeeksi. Uudessa ohjeessa on painotettu entistä enemmän uimahallien, kylpylöiden ja vastaavien omaa käyttötarkkailua.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat