Etusivu Toiminta

Uimataidon ja vesiturvallisuuden edistäjä

Kaikilla on oikeus nauttia vedestä. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto tekee töitä, että se olisi mahdollista. Me edistämme uimataitoa sekä vesiturvallisuustaitoja, jotta jokainen voisi liikkua turvallisesti vedessä, vesillä ja veden äärellä.

Me ohjaamme yleistä uimaopetus- ja hengenpelastustyötä, neuvomme ja valistamme aiheeseen liittyen, järjestämme koulutusta alan ammattilaisille ja kehitämme uimahallien, uimarantojen muiden uimapaikkojen turvallisuutta. Näiden lisäksi me muun muassa myönnämme hengenpelastusmerkkejä, tilastoimme hukkumistapauksia ja myymme uintimerkkejä.


Rantapelastuksen SM-kisat 4

Save


Missio: yksikään ei huku

Jokaisella tulee olla mahdollisuus oppia uimaan

Tavoitteemme on, ettei yksikään hukkuisi. Jokaisella tulee olla mahdollisuus oppia uimaan. Jokaisella tulee olla myös riittävät tiedot ja taidot itsensä tai toisen pelastamiseen veden varasta. Näin hukkumistilastojen luvut saadaan pienenemään, vältytään ikäviltä tilanteilta ja tarjotaan jokaiselle mahdollisuus nauttia vedestä.

Kuinka se onnistuu

Jotta uima- ja vesiturvallisuustaidoista tulee kansalaistaitoja, tarvitaan toimenpiteitä. SUH on valinnut kolme toimenpidettä, jotka auttavat pääsemään tavoitteeseen. Ne ovat uimataidon edistäminen elämänkulussa, vesiturvallisuuden parantaminen sekä vaikuttamistyön vahvistaminen.