Etusivu Toiminta Erityisuinti

Yli 30 vuotta erityisuintia

Erityisuinti on ollut osa liitomme toimintaa vuodesta 1984 lähtien. Suomalaisella erityisuinnilla tarkoitetaan SUH:n edistämän uimaopetuksen soveltamista uimarin yksilölliseen toimintakykyyn vedessä. Tavoitteena on, että jokainen uimari oppii itselle parhaiten soveltuvan tavan liikkua vedessä ja mahdollisuuksien mukaan eri uintilajeja. Vuosien myötä erityisuinnin käsite on laajentunut paljon. Aluksi se piti sisällään vain vaikeavammaiset, mutta nykyään erityisuinti käsittää kaikki uimarit, jotka tarvitsevat apua, apuvälinettä  tai soveltamista uinnin, uimaopetuksen tai uintireissun eri vaiheissa.


Kaikilla on oikeus nauttia vedestä

Tavoitteet uinnille ja uinnin opettelulle suunnitellaan yksilöllisesti, aina kunkin uimarin lähtökohdista käsin. Suomalaisessa erityisuinnissa pyritään ryhmäopetukseen ja integroitiin, mikäli se vain on mahdollista. Uinnissa kokeillaan ja käytetään monipuolisesti erilaisia keinoja ja apuvälineitä, jotta tekeminen ja oppiminen olisivat mielekästä.

Teemme jatkuvasti työtä, jotta jokaisella on mahdollisuus oppia uimaan ja nauttia vedestä osana kuntoutusta tai uintiharrastusta. 

Kouluttaudu erityisuinnin osaajaksi

Tarjoamme useita erityisuinnin koulutuksia joilla voit päivittää erityisuinnin osaamisesi:

  • Erityisuimaopettajakurssi
  • Uintiavustajakurssi
  • Erityisuintia fysioterapian ja kuntoutuksen ammattilaisille
  • Erityisuinnin ideapäivä
Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu mukaan.  

Erityisuintia

Monien mahdollisuuksien erityisuinti -kirja

Erityisuinnin 30-juhlavuonna 2014 ilmestyi ensimmäinen SUH:n julkaisema erityisuintia käsittelevä kirja "Monien mahdollisuuksien erityisuinti", johon on koottu tämän hetken asiantuntijatieto erityisuinnista. 

Kirja on tarkoitettu käytännön työkaluksi erityisuinnin parissa toimiville. Sitä käytetään myös koulutusmateriaalina erityisuimaopettajakursseilla sekä fysioterapian ja kuntoutuksen ammattilaisille suunnatulla kurssilla. Kirjan voit hankkia verkkokaupastamme.


Mikäli sinulla herää kysymyksiä erityisuinnista, ota yhteyttä

Anneli Toivonen
koulutussuunnittelija
anneli.toivonen(at)suh.fi
puh. 045 631 9577         


Uima-asuun kiinnitettävä käyttöoikeusmerkki kertoo, että uimarilla on oikeus pitää uima-asu päällä koko uimahallivierailun ajan.

Mikä on käyttöoikeusmerkki

Uinti sopii useimmille. Joskus on kuitenkin tilanteita, jolloin uiminen on terveydellisista syistä mahdotonta.

Uintia rajoittavat terveydelliset tekijät