Etusivu Toiminta Hengenpelastus Junior Lifesaver -toiminta

Haluatko oppia pelastamaan itsesi ja kaverisi?

Junior Lifesaver –toiminta on tarkoitettu 8-15-vuotiaille uimataitoisille tytöille ja pojille. Siellä harjoitellaan pelastautumista ja toisen pelastamista ihan oikeasti, oikeilla välineillä ja oikeilla tekniikoilla. Toiminnan johtoajatuksena on: Kaikki ovat hyviä jossakin!

Tarjolla oppimisen elämyksiä, yhdessä tekemisen meininkiä ja hyödyllisiä taitoja – hyppää mukaan hienoon harrastukseen! 

Tavoitteena on oppia turvallista vesillä liikkumista ja tilanteiden ennakointia sekä kunnioittamaan vesielementtiä. Pelastusharjoitusten ohella tähdätään myös hyvään uimataitoon ja kestävyyteen. Uintitekniikoista harjoitellaan mm. rintauintia, kroolia ja selkäkroolia sekä pelastusuintitekniikoita kuten kylkiuintia ja pelastusselkäuintia, pelastuskroolia ja vedenpoljentaa. 

Ei kuitenkaan tarvitse olla huippu-uimari, vaan tavallinen uimataito riittää.  Sukeltaminen perusvälineillä ja ilman ovat myös osa toiminnan sisältöjä. Elvytys ja ensiapu ovat mukana niin vesillä kuin maalla tehtävissä harjoituksissa. Halukkaiden on myös mahdollista kokeilla taitojaan kilpakentillä.
Jos kiinnostuit Junior Lifesaver -toiminnasta tai sinulla on kysymyksiä siihen liittyen, otathan yhteyttä. 

Anne Hiltunen
hengenpelastuksen koulutussuunnittelija
anne.hiltunen(at)suh.fi
puh. (09) 3436 5636


SUH on koonnut yhteen ohjeita, joiden avulla voit ennakoida vaaratilanteita vesillä ja onnettomuuden sattuessa pelastaa oman tai toisen hengen. Tutustu!

Pelastu ja pelasta