Etusivu Toiminta Uimaopetus

Jokaiselle mahdollisuus oppia uimaan

Uimataito ja hyvät vesiturvallisuustaidot antavat vapauden liikkua vedessä, vesillä ja veden äärellä turvallisesti eri vuodenaikoina. Uinti on parhaimmillaan erinomainen liikuntamuoto niin aloittelijalle kuin aktiiviliikkujallekin. Se sopii kaikenikäisille, se on edullista ja sitä voi harrastaa ympärivuotisesti. 

Tavoitteenamme on, että jokaisella Suomessa asuvalla on mahdollisuus oppia uimaan. Tämän saavuttamiseksi koulutamme vuosittain satoja ammattitaitoisia uimaopettajia, tuotamme materiaalia ja toimintamalleja eri toimijoiden tueksi, vaikutamme uimataitoon liittyviin olosuhteisiin sekä edistämme lasten ja nuorten oikeuksia saada opetussuunnitelman perusteiden (2016) mukaista uimaopetusta koulussa.
Suomessa kuudesluokkalaisista 76 prosenttia ja 15-64-vuotiaista 68 prosenttia on uimataitoisia.

Milloin olen uimataitoinen? 


Pohjoismaisen uimataitomääritelmän mukaan uimataitoinen on henkilö, joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään uudelleen pinnalle ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään, on uimataitoinen.

Uimaopetus


Näille sivuille on koottu tietoa uimaopetukseen liittyvistä teemoista, mikäli kaipaat lisätietoa tai asiantuntija-apua, niin olethan yhteydessä. 

Tero Savolainen
Koulutussuunnittelija
tero.savolainen(at)suh.fi
puh. (09) 3436 5633Missä voin suorittaa uintimerkkejä? Mitä vaaditaan uimamaisterilta? Tutustu Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton merkkijärjestelmään.

Uintimerkkien suorittaminen