Etusivu Toiminta Uimaopetus Uintimerkit

Uintimerkit uudistuvat vuoden 2018 alussa

Uintimerkit ovat päivitetty tänä vuonna taitomerkkien osalta niin ilmeeltään kuin tasoiltaan. Uusina merkkeinä ovat tulossa vesitaitomerkki ja tekniikkamerkki. Samalla merkkeihin liittyvät uintikirja ja uintiaapinen yhdistyvät yksien kansien sisään. Kuvittaja Pirita Tolvasen luoman iloisen ilmeen mukaiset uudistetut merkit (ks. kuvat alla) ja uintikirjat ovat myynnissä verkkokauppassamme. Kuluvana vuonna käytössä ovat rinnakkain sekä uudet että vanhat merkit ja materiaalit. 
Uintimerkit
Uudistuksen tavoitteena on luoda uimakoulujen uimareille hauska ja sopivan tavoitteellinen matka uimataitoon. Tehtävät ohjaavat uimareita eteenpäin ja antavat mahdollisuuden kehittää rauhassa ja paineettomasti omia taitojaan.  Merkkijärjestelmän tavoitteena on innostaa uimareita ja antaa onnistumisen elämyksiä. Palkintona onnistumisista on uimakoulun jälkeen jaettava taitomerkki ja todistus.

Matkamerkit

Matkamerkit ovat vanhaan malliin pinssejä. Niiden tavoitteena  on innostaa kuntouimareita tavoittelemaan yhä pidempiä matkoja.

Missä uintimerkkejä voi suorittaa? 

Uintimerkkisuorituksia voivat vastaanottaa muun muassa uimaopettajat ja uinninvalvojat. SUH suosittelee, että merkkejä suoritetaan ja lunastetaan uimakoulujen yhteydessä. Ohjeet uintimerkkien suorittamista varten löytyvät uinnin tavoitetaulukosta: 


Uinnin tavoitetaulukko 2018 (pdf) (160.9 KB)

Ohjeet tavoitetaulukkoon 2018 (pdf) (184.5 KB)


Uinnintavoitetaulukko 2014 (pdf) (363.7 KB) - vanha taulukko, joka myös käytössä toistaiseksiVoit tilata uintimerkit kätevästi verkkokaupastamme

Uimataitomerkki


SUH kouluttaa vuosittain tuhansia vesiliikunnan ammattilaisia, kuten uimaopettajia ja uinnivalvojia. Tutustu kurssivalikoimaan ja ilmoittaudu mukaan!

Koulutus

Uimakouluja järjestävät mm. kuntien ja kaupunkien liikuntatoimet, uimaseurat ja muut yhdistykset. Lue vinkit uimakoulun valintaan.

Uimakoulun valinta