viisaasti vesillä.

Viisaasti Vesillä -kampanja

Viisaasti Vesillä -kampanja saa uudet nettisivut, jotka aukeavat toukokuun lopulla tai viimeistään kesäkuun alussa. 

Viisaasti Vesillä on RAY:n rahoittama usean eri tahon yhteinen kampanja turvallisemman vesillä liikkumisen puolesta. Se pyrkii ehkäisemään hukkumisonnettomuuksia kampanjoimalla aktiivisesti ja lisäämällä tietoa turvallisesta vesillä liikkumisesta, tavoitellen myös kulttuurista asennemuutosta päihteiden käytössä vesillä.

Yksi merkittävä kampanjan osa on SUH:n organisoima vesiturvallisuuskiertue, joka vierailee eri puolilla Suomea touko-syyskuun aikana.

Kiertueen vesiturvallisuusnäytöksissä näytetään aidoissa olosuhteissa, miten hätään joutunut voidaan pelastaa veden varasta erilaisin apuvälinein omaa turvallisuutta vaarantamatta. Samalla opastetaan turvavarusteiden käytössä ja palautetaan mieliin hukkuneen elvytys. Esitys kestää noin 30 minuuttia ja se on kaikille avoin ja maksuton.

Viisaasti Vesillä on Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto SUH:n, Rajavartiolaitoksen, Poliisin, Sisäasiainministeriön pelastusosaston, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ja Suomen Meripelastusseuran yhteiskampanja. Pääyhteistyökumppanina on LähiTapiola ja lisäksi yhteistyökumppanina on RautioSport

Viisaasti Vesillä -kampanjan projektikoordinaattori Laura Sulkava, puh. 0405888272

RAY tukee JPG