Etusivu Toiminta Yhteistyökampanjat Viisaasti Vesillä

Viisaasti Vesillä -kampanja

Viisaasti Vesillä on kampanja turvallisemman vesillä liikkumisen puolesta. Hukkumiskuolemia pyritään ehkäisemään tiedottamalla vesiturvallisuusasioista sekä lisäämällä ihmisten tietoutta turvallisesta vesillä liikkumisesta. 

Pelastu ja Pelasta -vesiturvallisuuskiertue

Merkittävä kampanjan osa on Viisaasti Vesillä: Pelastu ja Pelasta -vesiturvallisuuskiertue, joka vierailee eri puolilla Suomea touko-syyskuun aikana. Aidoissa olosuhteissa pidetyissä näytöksissä esitetään, kuinka hätään joutunut voidaan pelastaa veden varasta erilaisia apuvälineitä hyödyntäen ilman, että oma turvallisuus vaarantuu. Samalla opastetaan turvavarusteiden käytössä sekä kerrottaan vaihtoehtoisista apuvälineistä, jos virallista pelastusvälinettä, kuten pelastusrengasta, ei ole käytössä. Esitys kestää noin 15 minuuttia ja se on kaikille avoin ja maksuton.

Kampanjaa tukemassa on monia tahoja

Viisaasti Vesillä on Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) kampanja. SUH:n lisäksi mukana kampanjan toteutuksessa ovat Suomen MeripelastusseuraRajavartiolaitosSuomen Latu, Suomen Retkiluistelijat, poliisi, sisäasiainministeriön pelastusosasto ja Liikenteen turvallisuusvirasto (Trafi). Yhteistyökumppaneita ovat MotonetLähiTapiola sekä Rautio Sport. Kampanjaa tuke sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuella.

Lisätiedot

Kampanjan nettisivut löytyvät osoitteesta www.viisaastivesilla.fi

Lisätietoja kampanjasta antaa myös projektikoordinaattori Laura Sulkava, puh. 040 588 8272 laura.sulkava(at)suh.fi


viisaasti vesillä.
Lapsesta veden ystävä -sivusto tarjoaa käytännön vinkkejä ja videoita mm. ensimmäisiin kylpyhetkiin, uimataidon kartuttamiseen ja vauvauintiin. Opi sinäkin!

Lapsesta veden ystävä