Etusivu Toiminta Uimataitoviikko

Osallistu valtakunnalliseen uimataitoviikkoon 14.-20.5.2018

Jo 19. kerran järjestettävän viikon tavoitteena on kannustaa jokaista testaamaan uimataitonsa, herättää keskustelua uimataidon merkityksestä sekä antaa virikkeitä oman ja läheisten uimataidon kehittämiseen.

Henkilö, joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään pinnalle ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään, on uimataitoinen.

Miten voit osallistua uimataitoviikkoon?

Uinti on erinomainen liikuntamuoto ja se sopii niin aloittelijalle kuin aktiiviliikkujallekin. Se on edullista ja sitä voi harrastaa ympäri vuoden. Osallistu Uimataitoviikkoon käymällä viikon aikana uimassa yksin tai yhdessä läheistesi kanssa. Haasta myös muut mukaan uimaan hästägillä #uimataitoviikko.

Useat uimahallit ympäri Suomen järjestävät Uimataitoviikolla kivaa ohjelmaa. Tiedotamme niistä aktiivisesti Facebook-sivuillamme ja listauksen löydät myös täältäVerkkosivuiltamme löydät myös runsaasti lisätietoa uimiseen liittyen:

Uintimerkit
Uimakoulun valinta
Vauva- ja perheuinti
Vesitreeni
Erityisuinti

SUH kutsuu jälleen alakoulut ja päiväkodit mukaan


SUH kutsuu kaikki 1.-6.-luokkalaiset ja päiväkotiryhmät mukaan uimataitoviikon viettoon. Olemme koonneet opettajille verkkoon opetuksessa helposti hyödynnettäviä materiaaleja. Kivojen tehtävien avulla lapset saavat hyödyllistä tietoa uimisesta, oppivat uimataidon määritelmän ja saavat virikkeitä vedessä liikkumiseen. 

Tehtävät on suunniteltu toteutettavaksi lasten kanssa koulussa tai päiväkodissa eli niiden tekeminen onnistuu ilman vettä tai uima-allasta.

Kaikkien Uimataitoviikkoon osallistuneiden koululuokkien ja päiväkotiryhmien kesken arvotaan kivoja palkintoja.  Alla olevista linkeistä voit tutustua materiaaleihin ja ilmoittautua mukaan:

• Materiaalit alakouluille
• Materiaalit päiväkodeille

Vinkkejä viikon viettoon uimahalleille ja yhteisöille

SUH kutsuu uimahallit ja muut yhteisöt mukaan Uimataitoviikon viettoon ja viestintään. Olemme koonneet alla olevan linkin taakse vinkkejä viikon viettoon sekä valmiita materiaaleja viestinnän tueksi.
• Materiaalit uimahalleille ja yhteisöille

Uimataitoviikko somessa

Uimataitoviikkoon liittyvää keskustelua voi seurata uimataidon Facebook-sivuilla sekä Twitterissä ja Instagramissa hästägillä #uimataitoviikko. Uimataitoviikon tägi on @uimataito.

Osoita osaamisesi uintimerkillä

Voit myös osallistua uimataitoviikkoon suorittamalla uimataitomerkkejä. Uimataitomerkin voi lunastaa uimahallin kassalta tai tilata SUH:n verkkokaupasta. Myynnissä on myös muita uintimerkkejä: erilaisia taitomerkkejä sekä matkamerkkejä. 


Lisätietoja uimataitoviikosta antaa:
Tero Savolainen
Uimaopetuksen koulutussuunnittelija 
tero.savolainen(at)suh.fi
puh. 050 491 7444Viimeisin kuudesluokalaisten uimataitotutkimus julkaistiin 11.1.2017. Kuntakohtaiset erot lasten uimataidossa ovat edelleen suuria.

Uimataitotutkimus

Missä voin suorittaa uintimerkkejä? Mitä vaaditaan uimamaisterilta? Tutustu Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton merkkijärjestelmään.

Uintimerkkien suorittaminen